Молитва при землетрясении

Для наших читателей: молитва при землетрясении с подробным описанием из различных источников.

Скачать тексты можно здесь

Молитвы от землетрясения

Молитва первая

Боже Великий, и Страшный и Дивный, Великий и Истинный, творяй вся и претворяй и призираяй на землю, и творяй ю трястися, и прикасайся горам, и дымятся, стрясуяй поднебесное от оснований, и столпы ея недвижутся: основание земли подвизаяй и сия утверждаяй Своим манием, Его же вся боятся и трепещут от лица силы Твоея, яко нестерпимый гнев, иже на нас грешных прещения Твоего, неизчетна же и неизследованна милость Твоя Господи, и милости Твоя даждь нам, яко от века суть: утверди тварь, укрепи землю, устави колебания ея, утверди поколеблющуюся вселенную, и не погуби нас со беззаконьми наши, ниже осуди нас со грехами нашими в преисподняя Земли, яко Ты еси Бог наш, Бог, еже миловати и спасати, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну, и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва вторая

Царю Святый и Человеколюбче, Владыко, Долготерпеливе Господи, всея чувственныя и умныя твари Содетелю, всяческая носяй глаголом неизреченныя силы Твоея, и Един имеяй живота и смерти власть наказуяй праведне, и Человеколюбче паки исцеляяй временный наш живот, Всемудрым Своим промыслом окормляяй, и отовсюду спасение наше полезно устрояяй. Вемы, яко многих ради наших грехов стрясл еси землю, и смутил еси ю, и страх и трепет прииде на ны от лица Твоего Долготерпеливе: сердце наше смутится уязвленней той, и болезнь смертная нападе на ны, сей колеблемей, да не когда похитит яко лев души наша, и несть избавляяй, да не когда поглотит нас, и тля нас покрыет, не сущу избавляющу, ниже спасающу: сего ради Тебе молим Единаго Беззлобивого Бога: не помяни наших беззаконий, первых же нынешних: ниже возмери тяжесть грехов наших подобному воздаянию: аще бо внидеши в суд с родом нашим сим, никто же пред Тобою оправдится, но погибнет всячески от земли всех нас память. Помяни Долготерпеливе, от века щедроты Твоя, и иже ко отцем нашим истинный завет Твой, и да не поглотит нас глубина земная, ниже да пожрут нас уста ея: но ущедри нас сокрушенных и помилуй смиренных, и от страшнаго прещения труса смущаемыя, и трепетом многих, и страхом одержимыя посети, аще ли где посреде нас боящийся имени Твоего, и хранящий Твои повеления, мала некая избранная часть, семя благословенное, сокровище сокровенно, Тебе единому ведомо и соблюдаемо, и иныя яко Благ услыши нас недостойных молящих Благодеяние и Милость Твою: и приими сих моление о людях согреших, приносимая Тебе Человеколюбце Владыко: якоже Авраама о Содомлянех, якоже Даниил и Иеремию, Божественныя Твоя пророки от Израиля, в пленении Твою умоливших благостыню, яко да от рода в род славится Твоего Человеколюбия и Долготерпения неизследованная пучина: и мы принесем Тебе дар благодарственный, наше обращение и покаяние, державною Твоея рукой укрепляеми: молитвами и молением Всепричистыя Твоея Матери и всех от века святых угодивших Тебе. Аминь.

Молитва третья

Владыко Господи Иисусе Христе Боже наш, щедрот неисчерпаемый Источниче, человеческая неизследимая пучино, безмерныя бездна долготерпения и благостыни, иже роду человеческому язвы же и раны полезно человеколюбия ради превосхождения наносяй, да еже ко греху наше неудержанное и скоротечное якоже некоею уздою, Божественным Твоим содержиши страхом, да не безчинно движется на Божественный образ: ниже душевному благородию зле досаждает, устави, молимся, страшное земли колебание, и не обычное сие ношение, еже ныне праведно на ны двигатися сей повелел еси, в воспоминание еже ко всякому греху чрез естество нашего стремления, и Твоего сего ради, еже от нас праведного обращения. Аще бо быхом мы Твоя повеления сохранили, и внутрь своих предел стали, не бы земля Твоему всесильному повелению повинующися, на ны двигалася бы ныне естественного недвижения изступивши и через естество сия движением поглотити нас имущи: и праведно, о Праведне Господи! Не бо творим повеления царствия Твоего: и не творящим не боимся праведного Твоего гнева на ны Владыко: но лукавое творим пред Твоими очима, ненавидяще друг друга, завиствующи друг другу, гневающеся друг на друга, любовь отринухом, братолюбие отвергохом, милостыню отложихом и сребролюбие возлюбихом: любостяжание облыбызахом и неистязание возненовидехом: чревообъядение и сластолюбие возлюбихом, пост же и воздержание не возжелахом: и просто рещи всякую Твою заповедь отринухом Господи, и всякий грех содеваем. Сих бо ради яко же глаголет гнев Божий грядет на сыны непокоривыя, сия злобы нашея изводства, сие лукавых и нечистых наших деяний, еже друг к другу сбытие: сия ненависти и гордости и сокровенно, и яве бываемых беззаконий наших лютая исправления: смертоносныя и зде язвы наводящая, колебания земли, и трусы, и глады, и губительства, и супостат нахождения, и по сих нестерпимое оное и безконечное мучение. Но не предаждь нас до конца, имени ради Твоего Святаго, и да не пожрет нас живых земля, грех ради наших: да не покаяния и обращения отщетимся времене окоянии: аще бо и многожды покаяние обещахом и многожды Тебе Богу нашему солгахом. Тем же и посещению неплодныя смоковницы осудил еси, земли цело повелел покрыти нас. Но еще и ныне долготерпи, о Человеколюбивый Земледельче! Не хотяй смерти грешнаго, но еже обратитеся и живу быти ему, иже семьдесят крат седьмерицею прощати братиям повелеваяй, прости грехи, не погуби малое Твое стадо сие, страхом сокрушенное и плачем смиренное, и земли колебанием смятенное, и недоуменное отсюду, но помяни долготерпеливо, щедроты Твоя и милости Твоя: помяни яко прилежно надлежит помышление человека на лукавая от юности его, и никто же чист есть от скверны пред Тобою. Да и ныне неизреченную благостыню восприемлюще, благодарим о всех славных и страшных делех Твоих, яже сотворил еси и твориши с недостойными нами, по неизследимей пучине человеколюбия Твоего: благодатию Безначального Твоего Отца, и Животворящего Твоего Духа: молитвами и моленьми Пречистыя Твоея Матери, и всех Святых Твоих. Аминь.

Тропарь трясения, глас 8

Призираяй на землю и творяй ю трястися, избави ны страшнаго труса прещения, Христе Боже наш, и низпосли нам богатыя милости Твоя молитвами Богородицы, и спаси ны.

Кондак трясения, глас 6

Избави труса тяжкаго всех нас, Господи, и язвы нестерпимыя, грех ради наших. Пощади, Господи, люди Твоя, яже стяжал еси Твоею Кровию, Владыко, и град не предаждь в погибель трусом страшным, инаго бо разве Тебе Бога не вемы, и воззови поющим: Аз есмь с вами, и никтоже на вы.

“Послание епископа Аммона” об образе жития и отчасти о жизни Пахомия и Феодора

Когда Феодору исполнилось двадцать два года, ему поручено было Пахомием одно дело. Исполнив его, он начал искать святого Пахомия и, словно руководимый Святым Духом, оказался у дома, в котором монашествующие обыкновенно трапезничали, расположенного близ монастырской церкви. Здесь он почувствовал, что землетрясение и услышал, как Пахомий молится, говоря:

“Боже многомилостив и раскаявайся о злобах наших (Иоил.2:13), пощади род человеческий и еще более приумножь Свое сострадание к нам. Не суди ни монашествующих, ни приснодевствующих, требуя строгого соблюдения обета. Также не суди народ Твой ради благ, которые Ты вручил нам и насадил в нас. Не суди нас, сравни нас с миром, бывшим прежде Пришествия Единородного Твоего. Поэтому не вниди в суд (Пс.142:2) с нами, но прости нам грехи наши. Ибо если Ты не погубил тот мир, то неужели не помилуешь нынешний народ Твой? Помилуй нас, Владыка, сохрани и имей нас, уйми гнев на нас ради крови Единородного, которою мы искуплены. Ведь если часто миловал Ты иудеев ради Авраама, Исаака и Иакова, то тем более должен Ты непрестанно оказывать милость нам ради крови Христа Твоего. Мы – рабы Единородного Твоего, Который нас, являющихся творениями Его, соделал сынами Твоими”.

Затем, когда Пахомий говорил : “Помилуй”, не прибавляя ничего другого, земля дрожала. И Феодор, повергнувшись лицом на землю, молился в великом страхе до тех пор, пока Пахомий радостным голосом не воскликнул: “Благословен еси, Господи, спасший род наш и препетый и превозносимый во веки (Дан.3:55). Аминь”.

Когда землетрясение прекратилось, но свет еще не был видим телесными очами, Пахомий открыл дверь дома и сказал вставшему Феодору: “Смело ты , оставшись . Непрестанно взывай к Богу, чтобы простерлась на нас милость Его, без которой тварь не может существовать. А о том, , не сообщай никому, пока живу я в теле”]. Мы же услышали это от Феодора после кончины Пахомия.

Боже Великий, и Страшный, и Дивный, Великий и Истинный, творяй вся и претворяй, и призираяй на землю, и творяй ю трястися, прикасайся горам, и дымятся, стрясуяй поднебесное от оснований, и столпы ея не движутся; основания земли подвизаяй и сия утверждаяй Своим манием, его же вся боятся и трепещут от лица силы Твоея, яко нестерпимый гнев, иже на нас, грешных, прещения Твоего, неизчетна же и неизследованна милость общения Твоего. Ты Сам помяни щедроты Твоя, Господи, и милости Твоя даждь нам, яко от века суть: утверди тварь, укрепи землю, устави колебания ея, утверди поколеблющуюся вселенную, и не погуби нас со беззаконьми наши, ниже осуди нас со грехами нашими в преисподняя земли, яко Ты еси Бог наш, Бог, еже миловати и спасати, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Тропарь, глас 8

Призираяй на землю, и творяй ю трястися, избави ны от страшнаго труса прещения, Христе Боже наш, низпосли нам богатыя милости Твоя, молитвами Богородицы, и спаси ны.

Кондак, глас 6

Избави труса тяжкаго всех нас, Господи, и язвы нестерпимыя, грех ради наших. Пощади, Господи, люди Твоя, яже стяжал еси Твоею Кровию, Владыко, и град не предаждь в погибель трусом страшным, инаго бо разве Тебе Бога не вемы, и воззови поющим: Аз есмь с вами и никтоже на вы.

Следующая глава >

Молитвы от землетрясения

Молитва первая Боже Великий, и Страшный и Дивный, Великий и Истинный, творяй вся и претворяй и призираяй на землю, и творяй ю трястися, и прикасайся горам, и дымятся, стрясуяй поднебесное от оснований, и столпы ея недвижутся: основание земли подвизаяй и сия утверждаяй своим манием, его же вся боятся и трепещут от лица силы Твоея, яко нестерпимый гнев, иже на нас грешных прещения Твоего, неизчетнаже и неизследованна милость Твоя Господи, и милости Твоя даждь нам, яко от века суть: утверди тварь, укрепи землю, устави колебания ея, утверди поколеблющуюся вселенную, и не погуби нас со беззаконьми наши, ниже осуди нас со грехами нашими в преисподняя Земли, яко Ты еси Бог наш, Бог, еже миловати и спасати, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну, и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва вторая Царю Святый и Человеколюбче, Владыко, долготерпеливе Господи, всея чувственныя и умныя твари содетелю, всяческая носяй глаголом неизреченныя силы Твоея, и един имеяй живота и смерти власть наказуяй праведне, и Человеколюбче паки исцеляяй временный наш живот, всемудрым Своим промыслом окормляяй, и отовсюду спасение наше полезно устрояяй. Вемы, яко многих ради наших грехов стрясл еси землю, и смутил еси ю, и страх и трепет прииде на ны от лица Твоего долготерпеливе: сердце наше смутится уязвленней той, и болезнь смертная нападе на ны, сей колеблемей, да не когда похитит яко лев души наша, и несть избавляяй, да не когда поглотит нас, и тля нас покрыет, не сущу избавляющу, ниже спасающу: сего ради Тебе молим единаго Беззлобивого Бога: не помяни наших беззаконий, первых же нынешних: ниже возмери тяжесть грехов наших подобному воздаянию: аще бо внидеши в суд с родом нашим сим, никто же пред Тобою оправдится, но погибнет всячески от земли всех нас память. Помяни долготерпеливе, от века щедроты Твоя, и иже ко отцем нашим истинный завет Твой, и да не поглотит нас глубина земная, ниже да пожрут нас уста ея: но ущедри нас сокрушенных и помилуй смиренных, и от страшнаго прещения труса смущаемыя, и трепетом многих, и страхом одержимыя посети, аще ли где посреде нас боящийся имени Твоего, и хранящий Твои повеления, мала некая избранная часть, семя благословенное, сокровище сокровенно, Тебе единому ведомо и соблюдаемо, и иныя яко благ услыши нас недостойных молящих Благодеяние и Милость Твою: и приими сих моление о людях согреших, приносимая Тебе Человеколюбце Владыко: якоже Авраама о Содомлянех, якоже Даниил и Иеремию, Божественныя Твоя пророки от Израиля, в пленении Твою умоливших благостыню, яко да от рода в род славится Твоего Человеколюбия и долготерпения неизследованная пучина: и мы принесем Тебе дар благодарственный, наше обращение и покаяние, державною Твоея рукой укрепляеми: молитвами и молением Всепричистыя Твоея Матери и всех от века святых угодивших Тебе. Аминь.

Молитва третья Владыко Господи Иисусе Христе Боже наш, щедрот неисчерпаемый источниче, человеческая неизследимая пучино, безмерныя бездна долготерпения и благостыни, иже роду человеческому язвы же и раны полезно человеколюбия ради превосхождения наносяй, да еже ко греху наше неудержанное и скоротечное якоже некоею уздою, Божественным Твоим содержиши страхом, да не безчинно движется на Божественный образ: ниже душевному благородию зле досаждает, устави, молимся, страшное земли колебание, и не обычное сие ношение, еже ныне праведно на ны двигатися сей повелел еси, в воспоминание еже ко всякому греху чрез естество нашего стремления, и Твоего сего ради, еже от нас праведного обращения. Аще бо быхом мы Твоя повеления сохранили, и внутрь своих предел стали, не бы земля Твоему всесильному повелению повинующися, на ны двигалася бы ныне естественного недвижения изступивши и через естество сия движением поглотити нас имущи: и праведно, о праведне Господи! не бо творим повеления царствия Твоего: и не творящим не боимся праведного Твоего гнева на ны Владыко: но лукавое творим пред Твоими очима, ненавидяще друг друга, завиствующи друг другу, гневающеся друг на друга, любовь отринухом, братолюбие отвергохом, милостыню отложихом и сребролюбие возлюбихом: любостяжание облыбызахом и неистязание возненовидехом: чревообъядение и сластолюбие возлюбихом, пост же и воздержание не возжелахом: и просто рещи всякую Твою заповедь отринухом Господи, и всякий грех содеваем. Сих бо ради яко же глаголет гнев Божий грядет на сыны непокоривыя, сия злобы нашея изводства, сие лукавых и нечистых наших деяний, еже друг к другу сбытие: сия ненависти и гордости и сокровенно, и яве бываемых беззаконий наших лютая исправления: смертоносныя и зде язвы наводящая, колебания земли, и трусы, и глады, и губительства, и супостат нахождения, и по сих нестерпимое оное и безконечное мучение. Но не предаждь нас до конца, имени ради Твоего Святаго, и да не пожрет нас живых земля, грех ради наших: да не покаяния и обращения отщетимся времене окоянии: аще бо и многожды покаяние обещахом и многожды Тебе Богу нашему солгахом. Тем же и посещению неплодныя смоковницы осудил еси, земли цело повелел покрыти нас. Но еще и ныне долготерпи, о Человеколюбивый Земледельче! Не хотяй смерти грешнаго, но еже обратитеся и живу быти ему, иже семьдесят крат седьмерицею прощати братиям повелеваяй, прости грехи, не погуби малое Твое стадо сие, страхом сокрушенное и плачем смиренное, и земли колебанием смятенное, и недоуменное отсюду, но помяни долготерпеливо, щедроты Твоя и милости Твоя: помяни яко прилежно надлежит помышление человека на лукавая от юности его, и никто же чист есть от скверны пред Тобою. Да и ныне неизреченную благостыню восприемлюще, благодарим о всех славных и страшных делех твоих, яже сотворил еси и твориши с недостойными нами, по неизследимей пучине человеколюбия Твоего: благодатию Безначального Твоего Отца, и Животворящего Твоего Духа: молитвами и моленьми Пречистыя Твоея Матери, и всех Святых Твоих. Аминь.

Апостол. Во время землетрясения

Прокимен, глас 8 Господи, да не яростию Твоею облечиши мене.

Стих: Не отврати лица Твоего от отрока Твоего.

Апостол к Евреям зачало 331 от полу. Братия, его же любит Господь, наказует биет же всякого сына, его же приемлет. Аще наказание терпите, якоже сыновом обретается вам Бог, который бо есть Сын, Его же не наказует Отец: Аще же без наказания есть ему же причастницы быша вси, ибо прелюбодещецы есте, а не сынове. В сим, плоти нашей отца имехом наказателя, и срамляхомся: не много ли паче повинемся Отцу Духовном, и живи будем;

Евангелие от Матфея зачало 27.

Оценка 5 проголосовавших: 4
ПОДЕЛИТЬСЯ

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here